Pereiti prie turinio

Krepšelis

Jūsų krepšelis yra tuščias

Straipsnis: Mūsų siuvykla

Mūsų siuvykla
siuvykla

Mūsų siuvykla

Būna ir taip...

Sveiki! Deja, tačiau šįkart sveikinamės su kitokiomis naujienomis negu įprastai. Šiame naujienlaiškyje norime Jums papasakoti, kaip mes šią vasarą patyrėme „stiprią“ pamoką savo veikloje – praradome daugiau nei 12 tūkstančių eurų.

Po remonto

Pradžių pradžia

Visu pirma, noriu pabrėžti, kad esame gana jauni ir siekdami vis aukštesnių tikslų, nevengiame rizikuoti. Taip atsitiko ir šį kartą...

Tikslingai dirbame jau 6 metus ir kiekvienais iš jų ženkliai patobulėjame. Tačiau šie metai buvo kitokie... 

Pastaruosius metus, išaugus komandos narių skaičiui ir padidėjus gamybos apimtims, tapo ankšta mūsų sąlyginai nedidelėse patalpose. Gamybos cechas buvo 120 kvadratinių metrų, dėl ko tilpome labai sunkiai. Nepaisant to, kad papildomai turėjome atskirą 60 kvadratinių metrų sandėlį ir 30 kvadratinių metrų showroom'ą, nusprendėme ieškoti didesnės erdvės, nes esamoje dirbti tapo vis labiau sudėtinga.

Kelios nuotraukos, kaip atrodė mūsų siuvykla:

Skubotas sprendimas

Šių metų pradžioje, iš nuomojamų patalpų savininko gavome pasiūlymą išsinuomoti kitas jam priklausančias patalpas pastato rūsyje, kurių bendras plotas siekia net 400 kvadratinių metrų. Daug negalvodami ir, galima sakyti, beveik nematę šių patalpų (tuo metu jose buvo kiti nuomininkai), priėmėme šį pasiūlymą, kadangi nuomos kaina buvo tikrai patraukli. Tačiau netikėta sėkme džiaugėmės neilgai... Netrukus paaiškėjo, kad šis sprendimas buvo didelė klaida.

Atėjo diena, kai gavome naujųjų patalpų raktus ir tik tuomet, pamačius tikrąjį esamą vaizdą, supratome, kad tokiose patalpose dirbti negalėsime. Tad nieko nelaukiant pradėjome remonto darbus:

  • Įmontavome patalpose vėdinimo sistemas (rekuperaciją);
  • Naujai pakeitėme visą elektros instaliaciją;
  • Įmontavome kondicionierius;
  • Išdažėme patalpas.

Papildomai, buvo atlikta daug kitų smulkesnių darbų, kurie pareikalavo ne tik finansų, bet ir daug mūsų laiko, nes beveik visą remontą darėme savo rankomis. 

Tiesą sakant, dėl patalpų kokybės blogą nuojautą turėjome nuo pat darbų pradžių, kadangi jose jautėme pernelyg daug drėgmės. Netrukus tapo akivaizdu, jog žaliavos, kurias naudojame drabužių gamybai (audiniai, siūlai, gumos ir t.t.), tuojau pat prisigertų drėgmės, kas yra kritiškai blogai. Patalpos buvo tinkamos bet kokiai kitai veiklai, tik ne mūsų. 

Tai buvo pagrindinė priežastis, kodėl jos mums netiko. Belieka pasidžiaugti bent jau tuo, kad apie tai supratome iki realaus atsikraustymo, kadangi didžiąją dalį renovacijos vykdėme patys ir todėl turėjome galimybę įvertinti realų patalpų tinkamumą siuvyklos darbams. Taigi, tam tikra prasme mums pasisekė ir užbėgome už akių dar didesniems nuostoliams ateityje. 

Visa tai mums kainavo virš 12 tūkstančių eurų. Jei dar skaičiuotume išlaidas, kurių reikės kitoms patalpoms įrengti (nes bet kokiu atveju išsikraustome), ši suma būtų dar didesnė. Tad šiandien galime drąsiai teigti, kad šią vasarą savo laiką ir energiją „pardavėme“ veltui.

PRIEŠ IR PO. Kokias patalpas išsinuomavome ir kokias palikome.

Dėkingi savininkui

Esame dėkingi patalpų savininkui, kad mus suprato teigiamai ir išsiskyrėme taikiai. Nors akivaizdu – šioje situacijoje nuostolių patyrė abi pusės. Tačiau už jaunatvišką riziką visą atsakomybę prisiimame tik sau.

Kita nauja mūsų siuvykla

Patalpos yra Panerių g. 43, Vilniuje, Lelijos teritorijoje (viena didžiausių siuvyklų visame Pabaltyje).

Mūsų būsimų patalpų bendras plotas yra 300 kvadratinių metrų. Manau, šios erdvės užteks mažiausiai 2 metams. Kaip bus vėliau – parodys laikas.

Šioje siuvykloje, kaip visada, galėsite pamatyti ir pasimatuoti mūsų gaminius gyvai. Jei būsite pakankamai smalsūs, galėsime parodyti netgi drabužių gamybos procesą.

Taip pat, užsakius prekę internetu, ją galėsite atsiimti nemokamai siuvykloje Jums patogiu metu.

Pabaiga

Po šių įvykių akivaizdu, kad ši vasara, kaip ir kelios pastarųjų metų, mums buvo nuostolinga – pardavimai krito drastiškai. Šiuo metu tikimės, kad išsikapstysime iš šios mūsų pačių susikurtos krizės. Po tiek daug metų darbo, būtų labai skaudu stabdyti veiklą...

Tad apie tai, kaip mums sekasi naujoje siuvykloje, tikiuosi papasakoti jau kitame naujienlaiškyje. Ačiū, kad skaitote, iki. 

Palikti komentarą

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Read more

Kamilės video vlogas - cutmyfashion

Kamilės video vlogas

Kamilė trumpai pristato mus savo vloge: Karantinas...prasivalom ir apsirengiam. Tai pirmas tokio pobūdžio turinys mūsų el. parduotuvėje. Puikiai suprantame, kad mūsų gaminių nuotraukų vien neužte...

Skaityti daugiau